Oorklachten

Heb jij last van je oren? Je bent niet de enige: veel mensen hebben last van ongemakken als jeuk, schilfertjes of eczeem. Gelukkig kun je er iets tegen doen.

Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende oorklachten.

Gehoorgangontsteking

Een gehoorgangontsteking is vaak pijnlijk en vervelend. Meestal is de oorzaak duidelijk aan te wijzen. En gelukkig kun je zelf wat doen om de klachten te verminderen.

Meer lezen about Gehoorgangontsteking

Oorontsteking

Van een oorontsteking kun je flink last hebben. Met name de pijn is vaak heftig. We onderscheiden twee soorten: middenoorontsteking en buitenoorontsteking.

Meer lezen about Oorontsteking

Oorpijn

Oorpijn kan meerdere oorzaken hebben. In principe zijn die allemaal onschuldig. Meestal gaat oorpijn ook vanzelf over. Maar je kunt ook zelf wat doen.

Meer lezen about Oorpijn

Seborroïsch eczeem

De precieze oorzaak van seborroïsch eczeem is onbekend, maar wordt vermoedelijk veroorzaakt door een gist. Je herkent het aan een rode huid en schilfers.

Meer lezen about Seborroïsch eczeem

Jeuk in het oor

Jeuk in je oren is vervelend en irritant. Je wilt waarschijnlijk dat het snel stopt. Er zijn verschillende oorzaken en oplossingen voor, maar je kunt ook veel zelf doen.

Meer lezen about Jeuk in het oor

Schilfertjes in je oor

De oorzaak van de schilfers is normaal gesproken onschuldig. Maar het is wel goed om de oorzaak te achterhalen. Zo kun je het probleem aanpakken.

Meer lezen about Schilfertjes in je oor

Bestel OtoMel online

Dat kan gemakkelijk via onze webshop www.kno-winkel.nl

Bestellen